One more thing. Procesor z iPhonu v MacBooku? Sledujte s námi živě již 10.11.2020

Spekulací o tom, co ve svém, pravděpodobně letošním posledním, eventu Apple ukáže se už několik měsíců rojí opravdu hodně. Podle všeho můžeme očekávat jakožto hlavní novinku představení MacBooků postavených na architektuře ARM - laicky řečeno, namísto (relativně) klasických procesorů, jako je známe z počítačů, je Apple začne stavět na procesorech z mobilních telefonů a tabletů. Věc vskutku nevídaná a velmi odvážná. Důvody pro to Apple rozhodně má více než dobré. Na jedné straně je to obrovský výkon, kterým procesory řady A v posledních 3 letech oplývají. Ve srovnání s konkurencí z mobilního světa jsou až neskutečné, ale co víc, už od procesoru A12Bionic jsou schopné výkonem strčit do kapsy i laptopové procesory od Intelu, které jsou brané jako etalon. Nyní máme procesory A14Bionic, které jsou o cca 30-40% výkonnější než A12 známé z iPhonu XS. Druhý pohled je, že Apple se chce, a možná i prostě potřebuje, zbavit na závislosti právě na Intelu, jakožto dvorním dodavateli procesorů. 

Co je ale pro nás, pro uživatele snad největším přínosem? 

Kdyby se Applu podařilo sjednotit platformu mezi iPhony/iPady a macOS, znamenalo by to, že by vývojáři aplikací měli výrazně jednodušší život v programování aplikací na obě platformy. Toto je pro běžného uživatele asi i ten největší přínos. Já osobně se těším, že díky tomuto, si konečně na iPadu Pro spustím plnohodnotný Apple Final Cut Pro X :-) 

Nechme se překvapit, možná má pro nás Apple i nějakou další novinku. V kuloárech se mluví o nových AirPods a AirTags. Tak uvidíme, co přinese event s názvem "One more thing."

Začínáme 10.11.2020 v 19.00 našeho času.

ŽIVÝ PŘENOS